Bästa indexfonderna 2018

Det är givetvis omöjligt att sia om framtiden när det kommer till att välja ut bästa indexfonderna 2018. Däremot kan man göra kloka val när man sätter ihop sin portfölj av indexfonder. Ett exempel är att tänka på avgifterna. Vill du få exponering mot stora Svenska bolag så är Avanza Zero en fantastisk indexfond. Här får du exponering mot Sveriges 30 största (mätt i börsvärde) bolag och fonden är dessutom helt gratis! Det är en viktig utgångspunkt när du söker efter bästa indexfonderna 2018.

En annan riktlinje att följa är att sprida riskerna genom att äga minst fyra olika indexfonder som i sin tur är exponerade mot fyra olika marknader. Det gör att din portfölj inte tar lika mycket stryk om t.ex. Sverige skulle gå sämre än exempelvis USA & Nordamerika. Diversifiering är mycket viktigt för att inte gå på några större minor.

Ett tredje tips är att helt enkelt förstå att det är mycket svårt att hitta bästa indexfonderna 2018 och att dessutom time:a köpen rätt. Vi rekommenderar därför att månadsspara in i portföljen. Med dagens teknik så är det superenkelt att både spara och investera. Använd funktionerna till att sätta upp ett automatiskt månadsspar i din fondportfölj så behöver du egentligen inte lägga någon tid eller kraft på ditt sparande. Pengarna dras när lönen kommer in på kontot och du har då automatiskt sparat till din fondportfölj och kan därefter konsumera resterande pengar på det sätt dig behagar.

Läs gärna mer om vad är indexfonder eller hur du gör för att bygga din portfölj av indexfonder!

Investera lånade pengar?

I grund och botten så rekommenderar vi inte att låna pengar när du ska investera pengar. Med det sagt så kan det vara ett bra val för de som har tillräckligt hög kunskap och insikt i vad det innebär. Om du väljer att låna pengar så rekommenderar vi dig att jämföra lån på en oberoende jämförelsesajt först. Då kan du hitta det bästa lånet för just dig och din situation.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget]

Mest ägda indexfonderna

Är de mest ägda indexfonderna de bästa indexfonderna? Kanske inte, men här nedanför listar vi de mest ägda indexfonderna hos Avanzas kunder:

De fyra listade indexfonderna här ovanför är i skrivande stund (20 september 2017) de mest ägda indexfonderna hos Avanzas kunder. Det betyder inte nödvändigtvis att dessa är de bästa indexfonderna men det kan vara bra att ta en titt på dessa när du ska bygga din fondportfölj.

Indexfonder med lägst avgift

Det är givetvis alltid viktigt att hålla nere avgifterna. Här ser ni de indexfonder som erbjuder lägst förvaltningsavgift:

Samarbetslänkar som leder till respektive fond hos Avanza 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget]

Är de mest ägda även de bästa indexfonderna?

Det går aldrig att spå framtiden och det är därför svårt att veta vilka som är de bästa indexfonderna. Historisk avkastning innebär inte att samma fonder är de bästa indexfonderna tiden framför oss även om de har presterat bra historiskt. Men genom att följa de tre råden; investera långsiktigt, spara regelbundet och sprid riskerna med flera indexfonder så bör du kunna nå en bra stabil avkastning.

Länkarna nedanför är samarbetslänkar till respektive indexfonds informationssida hos Avanza.

Här nedanför ger vi exempel på hur kursutvecklingen har sett ut i de tre populäraste, och kanske enligt Avanzas kunder bästa indexfonderna. Observera att graferna varierar i längd!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Avanza Zero

Avanza Zero är helt fri från avgifter och ett mycket bra sätt att grunda sin portfölj om du vill få exponering mot Svenska börsen. 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

DNB Global Indeks

Global indexfond som är mycket populär bland Avanzas kunder och har en låg attraktiv förvaltningskostnad på 0,30%. 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Danske Invest Global Index

Global indexfond som enligt oss har lite för hög förvaltningsavgift (0,50%) när det finns liknande globala indexfonder med 0,20-0,30% i avgift.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Indexfonder.info är en informationssajt under Aktieskolan.se (tidigare Finanso.se). Nätverket är skapat med målsättning att hjälpa privata investerare till bättre resultat. I nätverket hittar ni bland annat följande siter; Investmentbolag.net , Västkustinvesteraren.se , Indexfonder.info , Aktieinspiration.se , Aktiefeed.se , Preferensaktier.com och ETFguiden.se.

indexfonder bästa indexfonderna

Bästa indexfonderna