augusti 29, 2017

Bästa indexfonderna 2018

Bästa indexfonderna 2018

Hur hittar jag de bästa indexfonderna till min portfölj?

Mest ägda indexfonderna

Är de mest ägda indexfonderna de bästa indexfonderna? Kanske inte, men här nedanför listar vi de mest ägda indexfonderna hos Avanzas kunder:

De fyra listade indexfonderna här ovanför är i skrivande stund (20 september 2017) de mest ägda indexfonderna hos Avanzas kunder. Det betyder inte nödvändigtvis att dessa är de bästa indexfonderna men det kan vara bra att ta en titt på dessa när du ska bygga din fondportfölj.

Indexfonder - lägst avgift

Det är givetvis alltid viktigt att hålla nere avgifterna. Här ser ni de indexfonder som erbjuder lägst förvaltningsavgift:

Samarbetslänkar som leder till respektive fond hos Avanza 

Bästa indexfonderna 2018

Det är givetvis omöjligt att sia om framtiden när det kommer till att välja ut bästa indexfonderna. Däremot kan man göra kloka val när man sätter ihop sin portfölj av indexfonder. Ett exempel är att tänka på avgifterna. Vill du få exponering mot stora Svenska bolag så är Avanza Zero en fantastisk indexfond. Här får du exponering mot Sveriges 30 största (mätt i börsvärde) bolag och fonden är dessutom helt gratis!

En annan riktlinje att följa är att sprida riskerna genom att äga minst fyra olika indexfonder som i sin tur är exponerade mot fyra olika marknader. Det gör att din portfölj inte tar lika mycket stryk om t.ex. Sverige skulle gå sämre än exempelvis USA & Nordamerika. Diversifiering är mycket viktigt för att inte gå på några större minor.

Ett tredje tips är att månadsspara in i portföljen. Med dagens teknik så är det superenkelt att både spara och investera. Använd funktionerna till att sätta upp ett automatiskt månadsspar i din fondportfölj så behöver du egentligen inte lägga någon tid eller kraft på ditt sparande. Pengarna dras när lönen kommer in på kontot och du har då automatiskt sparat till din fondportfölj och kan därefter konsumera resterande pengar på det sätt dig behagar.

Läs gärna mer om varför du ska äga indexfonder här eller hur du gör för att bygga din portfölj av indexfonder!

Indexfonder och dess kursutveckling

Det går aldrig att spå framtiden och historisk avkastning innebär inte att samma fonder är de bästa indexfonderna tiden framför oss. Men genom att följa de tre råden; investera långsiktigt, spara regelbundet och sprid riskerna med flera fonder så bör du kunna nå en bra stabil avkastning.

Här nedanför ger vi exempel på hur kursutvecklingen har sett ut i de tre populäraste, och kanske enligt Avanzas kunder bästa, indexfonderna. Observera att graferna varierar i längd!

bästa indexfonderna-avanza zero-indexfonder

Avanza Zero

Avanza Zero är helt fri från avgifter och ett mycket bra sätt att grunda sin portfölj om du vill få exponering mot Svenska börsen. 

bästa indexfonder-dnb global indeks-indexfonder

DNB Global Indeks

Global indexfond som är mycket populär bland Avanzas kunder och har en låg attraktiv förvaltningskostnad på 0,30%. 

bästa indexfonderna -danske invest global index-indexfonder

Danske Invest Global Index

Global indexfond som enligt oss har lite för hög förvaltningsavgift (0,50%) när det finns liknande globala indexfonder med 0,20-0,30% i avgift.

bästa indexfonderna

Indexfonder.info ingår i det finansiella nätverket Finanso.se. Nätverket är skapat med målsättning att hjälpa privata investerare till bättre resultat. I nätverket hittar ni bland annat följande siter; Investmentbolag.net , Västkustinvesteraren.se , Indexfonder.info , Aktieinspiration.se , Aktiefeed.se , Preferensaktier.com och ETFguiden.se. Ta gärna en titt på våra andra siter!