augusti 29, 2017

Varför äga indexfonder?

Indexfonder är perfekt för den ointresserade.

Egentligen är indexfonder något som alla borde överväga. Åtminstone som en del i sin totala investeringsportfölj. Men om du är en person som är ointresserad av börsen och helst inte vill lägga någon tid på dina investeringar så har vi en mycket bra lösning; månadsspara i indexfonder!
Det innebär att pengarna dras från ditt bankkonto direkt när lönen har kommit in varje månad och placeras automatiskt i de fonder du har valt sedan tidigare. Smidigt, enkelt och framförallt mycket effektivt!

Enkelt & effektivt månadssparande
Hög diversifiering (Sprid riskerna)
Hög genomsnittlig årsavkastning
Bygg en stabil & hållbar fondportfölj

Viktigt att tänka på innan du investerar i indexfonder.

Även om börsen historiskt sett har varit det bästa investeringsslaget så har vi tre punkter att lyfta fram innan du bygger din portfölj av indexfonder:

LÅNG INVESTERINGSHORISONT

Viktigt att tänka på är att du bör ha en lång spar- & investeringshorisont, minst 5 år men gärna upp mot 10 år. Tänk på att aldrig investera pengar som du inte har råd att förlora. Tänk på att inte ha hela ditt kapital sparat på börsen.

DIVERSIFIERING

Månadsspara in i en fondportfölj bestående av minst 4 indexfonder bör vara ett stabilt sätt att långsiktigt nå en bra avkastning på dina sparpengar. Försök få exponering mot stora delar av världen genom att äga bl.a. en Global indexfond, en Europeisk indexfond och en Svensk indexfond.

GÖR ALLTID DIN EGEN ANALYS

Gör alltid din egen analys. Lyssna inte på kvällsposten eller domedagsprofeter som spår börskrascher. Månadsspara för sprida risken för att "köpa på toppen" samtidigt som du har en lång tidshorisont så har du ett vinnande koncept. Perfekt även om du är ointresserad av börsen!

Vi rekommenderar Avanza Bank.

Vi på Indexfonder.info använder oss av Avanza när vi bygger våra aktie- och fondportföljer. Avanza är Sveriges ledande mäklare följt av Nordnet. Även om Nordnet håller hög kvalité så rekommenderar vi Avanza. 

 

Eftersom vi är nöjda med deras utbud, service och tjänster så har vi bett om att få bli deras samarbetspartner. Det innebär att vi får en liten ersättning om vi vidarebefordrar en ny kund till dem. Detta är givetvis helt kostnadsfritt för dig som kund!